Dienoraštis

100

Dėmė tai dar vienas žodis dailės kalboje. Dėmė išsiskleidžia dvimatėje erdvėje. Dažniausiai ją sutiksime tapyboje, grafikoje. Ji gerai pabrėžia siluetą, išryškina spalvų kontrastus. Dėmės lemia kompoz..  Daugiau..

110

Na kągi grįžtu prie savo rašliavų. Toliau tęsiu apie dailės kalbą. Pripaišiau daugybę pavyzdžių, kad nebūtų taip nuobodu skaityti, deja negaliu niekaip jų įkelti... na ką padarysi, tegu tiesiog būna n..  Daugiau..

630

Meno kalbą trumpam paliksiu. Šiandien norėčiau pamintyti kas tai per daiktas estinė patirtis :) Tarkime, kad egzistuoja specifinis suvokimo būdas, kurį galime pavadinti estetiniu. Pavyzdžiui, kokį no..  Daugiau..

010

Na ir paskutinės mintys apie tašką. Taškas yra visų kompozicijų pradžia. Aš pradedu ten, kur prasideda formos vaizdas: nuo taško judesio, rašė Paulis Klee. Grafikoje, tapyboje ir dekoratyvinėje dail..  Daugiau..

100

Tęsiu vakar pradėtą temą apie tašką. Taškas – tai pati glausčiausia forma Vasilij Kandinskij. Jau išsiaiškinome, kad nuo taško labai daug kas priklauso. Jis kaip pati pirma ląstelė iš kurios gimsta ..  Daugiau..

630

Taigi toliau tęsiu savo įrašus apie meną ir kūrybą. Šį kart nebenagrinėsiu ką mums duoda kūryba, labiau pasigilinsiu į išraiškos priemones, konkrečiau dailės. Tikiuosi mano rašinys bus įdomus ir naudi..  Daugiau..

770

Jau, kad prinoko sode pomidorų... Skanumėlis su druskyte :) www.kurybinesdirbtuveles.blogspot.com  Daugiau..

620

Kūryba tai - maištas. Menininkas kuria kūrinį su tuo pačiu jausmu kaip nusikaltėlis daro nusikaltimą Dega, todėl, kad menas grėsmė visuomenės status quo. Kūryba yra maištas nusistovėjusioms visuomenė..  Daugiau..

1530

Kaip tapti menininku per penkerius metus? Mielas Žmogau trokštantis tapti menininku, štai mano patarimai tau. Galvok apie tai, kaip apie penkerių metų planą: - pasirink pačius įdomiausius ir labiau..  Daugiau..

140

Prabudau šiandien pusę septynių... bet pamaniau, kad dar kokią valandžiukę pasnausiu.. tik jaučiu kažkas taip šviečia.. niekaip negaliu suprasti kas. ir ant vieno šono verčiuos ir ant kito.. taip bliz..  Daugiau..

800

Meilė tapyboje. Kaip jūs pavaizduotumėte šį jausmą? O dabar pažiūrėkime kaip tai vaizdavo žymūs dailininkai. Visi esame matę austrų tapytojo Gustavo Klimto darbą "Bučinys", pažiūrėkime dar kart..  Daugiau..

200

Taigi kaip tą meną suprasti? Menas nėra kažkas labai sudėtingo, kaip gali pasirodyti pradžioje. Tai tiesiog kalba. Kai mokomės užsienio kalbų, pirmiausia išmokstame žodžius, vėliau juos pradedame jun..  Daugiau..

210

Kodėl verta bandyti suprasti meną? Ką pagalvotumėte jei dailės galerijoje pamatytumėte tai?   Kokia nesąmonė! Na ir kas du pagaliai, trys ovalai. O gal pradėtumėte įžiūrėti kas čia pavaizduota? G..  Daugiau..

010

Kūrybinis kelias "kai menininko dvasia atgyja žmoguje, jis tampa išradinga, ieškančia, bebaime, išraiškinga būtybe. Tuomet jis įdomus ir sau ir kitiems. Jis sudrumsčia nusistovėjusią tvarką, jaudina,..  Daugiau..

120

Dailininko matymas Gebėjimas piešti priklauso nuo gebėjimo matyti kitaip, taip kaip mato dailininkas, o šitoks matymas gali praturtinti kiekvieno gyvenimą. Išmokti piešti gali kiekvienas paprastas žm..  Daugiau..

210

Kaip gera vasarą... Pusryčiams valgyti ką tik iš daržo nuskintas uogas, gerti šiltą pieną ir skanauti ką tik iškeptas bandeles.. Norėčiau, kad vasara niekuomet nesibaigtų...  Daugiau..